z serii ZDROWE PRZEKĄSKI

OSTRA SAŁATKA SURIMI Z MAKARONEM VERMICELLI


OSTRA SAŁATKA SURIMI Z MAKARONEM VERMICELLI
Składniki:
100 g Makaronu Vermicelli House of Asia
2 łyżki pokrojonego cienko marynowanego Imbiru różowego House of Asia
100 g paluszków surimi
10–12 pomidorków cherry pokrojonych na pół
30 g białej części pora pokrojonej w cienkie zapałki
30 g marchewki pokrojonej w cienkie zapałki
Sos:
2 łyżeczki Ostrego sosu z czerwonej papryki Jalapeno Casa de Mexico
50 g Kaktusa krojonego w zalewie Casa de Mexico
Sposób przygotowania:
1. Ugotuj makaron wg przepisu na opakowaniu.
2. W małej misce wymieszaj składniki sosu.
3. Paluszki surimi za pomocą widelca podziel na włókna. Do większej miski przełóż pora, imbir, marchewkę, surimi i pomidorki cherry. Całość delikatnie wymieszaj z ugotowanym makaronem.
4. Na koniec polej sałatkę wcześniej przygotowanym sosem.

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze