Miksuj na zdrowie – owocowe kompozycje na każdy dzień tygodnia
![Joanna Wasiluk](https://i.wpimg.pl/20x20/m.fitness.wp.pl/joanna-dudziec-jpg-24adf8286b44c.jpg)
Koniecznie wypróbuj - deser z pulpą z mango, jako alternatywa dla tradycyjnego tiramisu.
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Przepis na deser z pulpą z mango
Liczba porcji: 6
Poziom ostrości: 1
Czas przygotowania: 15 minut
Poziom trudności: 1
Składniki:
450 ml Pulpy z mango alphonso Quality Food
400 ml Kremu kokosowego do ubijania Quality Food
2 łyżki cukru pudru
1 limonka lub cytryna
15 podłużnych biszkoptów
2 garści płatków migdałów
1 świeże mango lub inne owoce do dekoracji
Świeże listki mięty do dekoracji
Sposób przygotowania:
Krem kokosowy ubij z dodatkiem cukru pudru. Na suchej patelni upraż płatki migdałów i odstaw do ostygnięcia. Świeże mango obierz i pokrój na cienkie plasterki, które na koniec posłużą do dekoracji. Przygotuj 6 małych pucharków. Do każdego włóż po ok 1 – 2 połamanych na kawałki biszkoptów i skrop je sokiem z limonki. Następnie wlej warstwę pulpy z mango i warstwę ubitego kremu kokosowego. Powtórz czynność zaczynając od biszkoptów i kończąc na warstwie kremu. Każdy deser udekoruj uprażonymi płatkami migdałów, kawałkami świeżego mango i listkiem mięty.
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Najnowsze
![Pyszne źródła magnezu](https://i.wpimg.pl/95x95/m.fitness.wp.pl/adobestock-206755030-1-8394b8c77.jpg)
Pyszne źródła magnezu
MATERIAŁ PROMOCYJNY![Rowery – połącz pasję ze zdrowym trybem życia](https://i.wpimg.pl/95x95/m.fitness.wp.pl/20240627072721-g6409d328-6dd1aa4.jpg)
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze