Miksuj na zdrowie – owocowe kompozycje na każdy dzień tygodnia
JOANNA WASILUK • dawno temuKoniecznie wypróbuj - deser z pulpą z mango, jako alternatywa dla tradycyjnego tiramisu.
Przepis na deser z pulpą z mango
Liczba porcji: 6
Poziom ostrości: 1
Czas przygotowania: 15 minut
Poziom trudności: 1
Składniki:
450 ml Pulpy z mango alphonso Quality Food
400 ml Kremu kokosowego do ubijania Quality Food
2 łyżki cukru pudru
1 limonka lub cytryna
15 podłużnych biszkoptów
2 garści płatków migdałów
1 świeże mango lub inne owoce do dekoracji
Świeże listki mięty do dekoracji
Sposób przygotowania:
Krem kokosowy ubij z dodatkiem cukru pudru. Na suchej patelni upraż płatki migdałów i odstaw do ostygnięcia. Świeże mango obierz i pokrój na cienkie plasterki, które na koniec posłużą do dekoracji. Przygotuj 6 małych pucharków. Do każdego włóż po ok 1 – 2 połamanych na kawałki biszkoptów i skrop je sokiem z limonki. Następnie wlej warstwę pulpy z mango i warstwę ubitego kremu kokosowego. Powtórz czynność zaczynając od biszkoptów i kończąc na warstwie kremu. Każdy deser udekoruj uprażonymi płatkami migdałów, kawałkami świeżego mango i listkiem mięty.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze