Mus z kaszy jaglanej z orzechami i mirabelką
JOANNA WASILUK • dawno temuA może by tak wspomóc odporność pysznymi daniami?
Przepis:
500ml mleka
120g kaszy jaglanej
80g daktyli
50g orzechów włoskich
70g cukru/słodzika lub miodu
Mus:
200g mirabelek
30g cukru/słodzika lub miodu
Kaszę wsypać do mleka ze słodzidłem (miód/cukier/słodzik) i gotować na małym ogniu przez około 30min. 5 minut przed końcem dodać daktyle i orzechy włoskie.
Umyte owoce podlewamy, łyżką wody i gotujemy na małym ogniu aż puszczą soki. Dosypujemy słodzidło i czekamy, aż owoce całkowicie się rozpadną. Przecieramy przez sito.
Kaszę jaglaną wykładamy do miseczki i na wierzchu układamy mus z mirabelek.
Przepisy rekomenduje: Dwór Korona Karkonoszy
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze