Zupa krem z kasztanów z mlekiem kokosowym
JOANNA WASILUK • dawno temuPróbowaliście jadalnych kasztanów? Sezon trwa, więc do dzieła a nie będziecie zawiedzeni - są pyszne i zawierają bogactwo składników odżywczych :) Zachęcam też do wypróbowania zupy z kasztanami i mleczkiem kokosowym polecanej przez Dwór Korona Karkonoszy.
Przepis:
500g kasztanów jadalnych
50g masła
50g cebuli
300g batatów
200g marchew
250ml mleka kokosowego
Kardamon, wanilia, cynamon, sól
Naciąć skorupki i gotować w osolonej wodzie około 15–20 minut. Lekko ostudzić i zdjąć skorupki. Ziemniaki oraz marchew ugotować do miękkości w małej ilości wody na koniec gotowania wrzucić obrane kasztany oraz mleko kokosowe. Całość zagotować i następnie zblendować. Doprawić do smaku kardamonem, wanilią, cynamonem i solą. Dekorować kiełkami.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze