Zupa krem z kasztanów z mlekiem kokosowym

Próbowaliście jadalnych kasztanów? Sezon trwa, więc do dzieła a nie będziecie zawiedzeni - są pyszne i zawierają bogactwo składników odżywczych :) Zachęcam też do wypróbowania zupy z kasztanami i mleczkiem kokosowym polecanej przez Dwór Korona Karkonoszy.


Przepis:
500g kasztanów jadalnych
50g masła
50g cebuli
300g batatów
200g marchew
250ml mleka kokosowego
Kardamon, wanilia, cynamon, sól
Naciąć skorupki i gotować w osolonej wodzie około 15–20 minut. Lekko ostudzić i zdjąć skorupki. Ziemniaki oraz marchew ugotować do miękkości w małej ilości wody na koniec gotowania wrzucić obrane kasztany oraz mleko kokosowe. Całość zagotować i następnie zblendować. Doprawić do smaku kardamonem, wanilią, cynamonem i solą. Dekorować kiełkami.

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Najnowsze

Pyszne źródła magnezu
MATERIAŁ PROMOCYJNY
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze