Poznaj smaki Azji - Dorsz w panko ze szpinakiem
![Joanna Wasiluk](https://i.wpimg.pl/20x20/m.fitness.wp.pl/joanna-dudziec-jpg-24adf8286b44c.jpg)
Przenie艣my si臋 na chwil臋 do Azji i poznajmy bogactwo jej smak贸w.
![](https://i.wpimg.pl/730x0/m.fitness.wp.pl/dorsz-w-panko-i-sosie-un-b14aac2.jpg)
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Zaproponuj臋 kilka przepis贸w w azjatyckim klimacie, w kt贸rych wykorzystuj臋 sk艂adniki House of Asia
Dorsz w panko ze szpinakiem
4 porcje
Czas: 45 minut
Poziom trudno艣ci: 1
Poziom ostro艣ci: 1
Sk艂adniki:
200 g Panierki panko House of Asia
2 艂y偶eczki Pasty z czosnku House of Asia lub 2 posiekane z膮bki
50 ml Mleczka koksowego 16–18 % Kara
15 g Pasty miso House of Asia
600 g filetu z dorsza
2 jajka
100 g maki pszennej
200 g li艣ci szpinaku
10 pomidork贸w cherry przekrojonych na p贸艂
500 ml oleju
Pieprz czarny do smaku
Szczypta cukru
Przygotowanie:
1. Ryb臋 opr贸sz sol膮, pieprzem i cukrem.
2. Ryb臋 obtocz w m膮ce, roztrzepanym jajku i w panko. Usma偶 na g艂臋bokim t艂uszczu na rumiany kolor.
3. Na drugiej patelni, na oleju podsma偶 past臋 z czosnku, dodaj mleczko kokosowe, past臋 miso i ca艂o艣膰 doprowad藕 do wrzenia. Nast臋pnie dodaj szpinak, pomidorki, delikatnie wszystko wymieszaj, dopraw pieprzem i podawaj z usma偶on膮 ryb膮.
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Najnowsze
![Pyszne 藕r贸d艂a magnezu](https://i.wpimg.pl/95x95/m.fitness.wp.pl/adobestock-206755030-1-8394b8c77.jpg)
Pyszne 藕r贸d艂a magnezu
MATERIA艁 PROMOCYJNY![Rowery 鈥 po艂膮cz pasj臋 ze zdrowym trybem 偶ycia](https://i.wpimg.pl/95x95/m.fitness.wp.pl/20240627072721-g6409d328-6dd1aa4.jpg)
Ten artyku艂 nie ma jeszcze komentarzy
Poka偶 wszystkie komentarze