Poznaj smaki Azji - Dorsz w panko ze szpinakiem
JOANNA WASILUK • dawno temuPrzenie艣my si臋 na chwil臋 do Azji i poznajmy bogactwo jej smak贸w.
Zaproponuj臋 kilka przepis贸w w azjatyckim klimacie, w kt贸rych wykorzystuj臋 sk艂adniki House of Asia
Dorsz w panko ze szpinakiem
4 porcje
Czas: 45 minut
Poziom trudno艣ci: 1
Poziom ostro艣ci: 1
Sk艂adniki:
200 g Panierki panko House of Asia
2 艂y偶eczki Pasty z czosnku House of Asia lub 2 posiekane z膮bki
50 ml Mleczka koksowego 16–18 % Kara
15 g Pasty miso House of Asia
600 g filetu z dorsza
2 jajka
100 g maki pszennej
200 g li艣ci szpinaku
10 pomidork贸w cherry przekrojonych na p贸艂
500 ml oleju
Pieprz czarny do smaku
Szczypta cukru
Przygotowanie:
1. Ryb臋 opr贸sz sol膮, pieprzem i cukrem.
2. Ryb臋 obtocz w m膮ce, roztrzepanym jajku i w panko. Usma偶 na g艂臋bokim t艂uszczu na rumiany kolor.
3. Na drugiej patelni, na oleju podsma偶 past臋 z czosnku, dodaj mleczko kokosowe, past臋 miso i ca艂o艣膰 doprowad藕 do wrzenia. Nast臋pnie dodaj szpinak, pomidorki, delikatnie wszystko wymieszaj, dopraw pieprzem i podawaj z usma偶on膮 ryb膮.
Ten artyku艂 nie ma jeszcze komentarzy
Poka偶 wszystkie komentarze