Poznaj smaki Azji - Dorsz w panko ze szpinakiem

Przenieśmy się na chwilę do Azji i poznajmy bogactwo jej smaków.


Zaproponuję kilka przepisów w azjatyckim klimacie, w których wykorzystuję składniki House of Asia
Dorsz w panko ze szpinakiem
4 porcje
Czas: 45 minut
Poziom trudności: 1
Poziom ostrości: 1
Składniki:
200 g Panierki panko House of Asia
2 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 2 posiekane ząbki
50 ml Mleczka koksowego 16–18 % Kara
15 g Pasty miso House of Asia
600 g filetu z dorsza
2 jajka
100 g maki pszennej
200 g liści szpinaku
10 pomidorków cherry przekrojonych na pół
500 ml oleju
Pieprz czarny do smaku
Szczypta cukru
Przygotowanie:
1. Rybę oprósz solą, pieprzem i cukrem.
2. Rybę obtocz w mące, roztrzepanym jajku i w panko. Usmaż na głębokim tłuszczu na rumiany kolor.
3. Na drugiej patelni, na oleju podsmaż pastę z czosnku, dodaj mleczko kokosowe, pastę miso i całość doprowadź do wrzenia. Następnie dodaj szpinak, pomidorki, delikatnie wszystko wymieszaj, dopraw pieprzem i podawaj z usmażoną rybą.

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze