Domowy majonez ziołowy z House of Asia
JOANNA WASILUK • dawno temuDomowy majonez ziołowy
Składniki:
1 łyżka Musztardy Dijon Maille
1 łyżka Octu ryżowego House of Asia
2 jajka
Szczypta cukru
Szczypta soli
Ziołowa oliwa:
300 g oleju rzepakowego
100 g pokrojonego szczypiorku
Sposób przygotowania:
1. Przygotuj ziołową oliwę: podgrzej olej do 50°C, dodaj szczypiorek i całość miksuj przez około 3 minuty. Następnie przelej przez gazę i wstaw do lodówki, żeby się wystudziła.
2. Do wysokiego pojemnika dodaj wszystkie składniki na majonez, czyli musztardę, ocet, jajka, cukier, sól i zmiksuj przy pomocy blendera. Pod koniec powolnym strumieniem dodawaj olej ziołowy. Gdy całość ładnie się połączy majonez jest gotowy.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze