Szukasz inspiracji kuchni azjatyckiej - wypr贸buj przepisy z produktami House of Asia
JOANNA WASILUK • dawno temuPier艣 z indyka w sosie pomara艅czowym
4 porcje
Czas: 90 minut
Poziom Trudno艣ci: 1
Sk艂adniki:
500 g pier艣 z indyka
2–3 艂y偶ki m膮ki
2 艂y偶ki posiekanego szczypiorku
Marynata:
2 艂y偶ki Sosu ostrygowego House of Asia
3 艂y偶ki Sosu sojowego jasnego House of Asia
陆 艂y偶eczki czarnego pieprzu
1 艂y偶eczka rozmarynu
1 艂y偶eczka tymianku
3 艂y偶ki oleju
Sos:
100 ml Mleczka kokosowego 23–26% Kara
2 艂y偶eczki Pasty z imbiru czosnku i chili House of Asia
Sok wyci艣ni臋ty z 4 pomara艅czy
1 cebula drobno posiekana
Spos贸b przygotowania:
1. Pier艣 pokr贸j na plastry, rozklep delikatnie i zamarynuj. Nast臋pnie mi臋so obtocz w m膮ce, obsma偶 na rumiany kolor i prze艂贸偶 do garnka.
2. Przygotuj sos: na patelni podsma偶 cebul臋, past臋, sok z pomara艅czy i gotuj 5–6 minut. Na koniec dodaj mleczko kokosowe i ca艂o艣膰 doprowad藕 do wrzenia. Gotowy sos prze艂贸偶 do garnka z mi臋sem i wymieszaj.
3. Gotowe danie posyp szczypiorkiem.
Ten artyku艂 nie ma jeszcze komentarzy
Poka偶 wszystkie komentarze