Szukasz inspiracji kuchni azjatyckiej - wypróbuj przepisy z produktami House of Asia
![Joanna Wasiluk](https://i.wpimg.pl/20x20/m.fitness.wp.pl/joanna-dudziec-jpg-24adf8286b44c.jpg)
![](https://i.wpimg.pl/730x0/m.fitness.wp.pl/indyk-w-sosie-z-pomaranc-4c3063c.jpg)
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Pierś z indyka w sosie pomarańczowym
4 porcje
Czas: 90 minut
Poziom Trudności: 1
Składniki:
500 g pierś z indyka
2–3 łyżki mąki
2 łyżki posiekanego szczypiorku
Marynata:
2 łyżki Sosu ostrygowego House of Asia
3 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
½ łyżeczki czarnego pieprzu
1 łyżeczka rozmarynu
1 łyżeczka tymianku
3 łyżki oleju
Sos:
100 ml Mleczka kokosowego 23–26% Kara
2 łyżeczki Pasty z imbiru czosnku i chili House of Asia
Sok wyciśnięty z 4 pomarańczy
1 cebula drobno posiekana
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Sposób przygotowania:
1. Pierś pokrój na plastry, rozklep delikatnie i zamarynuj. Następnie mięso obtocz w mące, obsmaż na rumiany kolor i przełóż do garnka.
2. Przygotuj sos: na patelni podsmaż cebulę, pastę, sok z pomarańczy i gotuj 5–6 minut. Na koniec dodaj mleczko kokosowe i całość doprowadź do wrzenia. Gotowy sos przełóż do garnka z mięsem i wymieszaj.
3. Gotowe danie posyp szczypiorkiem.
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
![Joanna Wasiluk](https://i.wpimg.pl/128x128/m.fitness.wp.pl/joanna-dudziec-jpg-24adf8286b44c.jpg)
Polecane przez autora:
- Spalacze tłuszczu i inne "cuda" na odchudzanie
- Wielkanoc. Dietetyczne przepisy na wielkanocne potrawy
- Wielkanoc. Jak nie przytyć podczas świąt?
Najnowsze
![Pyszne źródła magnezu](https://i.wpimg.pl/95x95/m.fitness.wp.pl/adobestock-206755030-1-8394b8c77.jpg)
Pyszne źródła magnezu
MATERIAŁ PROMOCYJNY![Rowery – połącz pasję ze zdrowym trybem życia](https://i.wpimg.pl/95x95/m.fitness.wp.pl/20240627072721-g6409d328-6dd1aa4.jpg)
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze