Szukasz inspiracji kuchni azjatyckiej - wypróbuj przepisy z produktami House of Asia
JOANNA WASILUK • dawno temuPierś z indyka w sosie pomarańczowym
4 porcje
Czas: 90 minut
Poziom Trudności: 1
Składniki:
500 g pierś z indyka
2–3 łyżki mąki
2 łyżki posiekanego szczypiorku
Marynata:
2 łyżki Sosu ostrygowego House of Asia
3 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
½ łyżeczki czarnego pieprzu
1 łyżeczka rozmarynu
1 łyżeczka tymianku
3 łyżki oleju
Sos:
100 ml Mleczka kokosowego 23–26% Kara
2 łyżeczki Pasty z imbiru czosnku i chili House of Asia
Sok wyciśnięty z 4 pomarańczy
1 cebula drobno posiekana
Sposób przygotowania:
1. Pierś pokrój na plastry, rozklep delikatnie i zamarynuj. Następnie mięso obtocz w mące, obsmaż na rumiany kolor i przełóż do garnka.
2. Przygotuj sos: na patelni podsmaż cebulę, pastę, sok z pomarańczy i gotuj 5–6 minut. Na koniec dodaj mleczko kokosowe i całość doprowadź do wrzenia. Gotowy sos przełóż do garnka z mięsem i wymieszaj.
3. Gotowe danie posyp szczypiorkiem.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze