Ciekawa opcja sałatki z grillowanymi warzywami
JOANNA WASILUK • dawno temuDiabeł tkwi w szczegółach Przepis na idealną sałatkę jest prosty. Użyj świeżych warzyw i owoców, posyp prażonymi orzechami lub pestkami, całość wymieszaj z ulubionym sosem i gotowe. Ponieważ ostatni element tej operacji przysparza nam najwięcej problemów, z pomocą przychodzą gotowe sosy i marynaty, które mogą dodać naszej sałatce kolejną interesującą warstwę smaku.
Słodko-ostra sałatka z grillowanymi warzywami
4 porcje
Czas: 25 minut
Poziom trudności: 1
Poziom ostrości: 2
Składniki:
5–6 Papryk pepperoni żółtych baby
100 g Sosu do spring rolls i sajgonek
10 Greckich olbrzymich zielonych oliwek
1 cebula czerwona
1 bakłażan
1 papryka zielona
100 g ulubionego mixu sałat
2 pomidory
3 łyżki posiekanego szczypiorku
Marynata:
2 łyżki Pasty z czosnku
2 łyżki Sosu sojowego jasnego
3 łyżki oleju
Sposób przygotowania:
W misce wymieszaj składniki marynaty. Cebulę, bakłażana, paprykę i pomidory pokrój na mniejsze kawałki i zamarynuj w połowie ilości przygotowanej marynaty. Grilluj warzywa na rumiany kolor, aż zmiękną i posmaruj sosem do spring rolls i sajgonek . Następnie przełóż je do miski, dodaj pokrojone oliwki i papryczki, sałatę, pozostałą część marynaty, i delikatnie wymieszaj. Na koniec gotową sałatkę posyp szczypiorkiem.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze